Dessa vingar är en perfekt aptitretare för alla tillfällen från speldag till fredag kväll!
Kycklingparmesanvingar är ugnsbakade eller luftstekta och överdragna i en smörig vitlöksparmesansås. De är krispiga ostiga vitlöksgoda!

Ostiga vitlökskycklingvingar
- Dessa vitlöksparmesan kycklingvingar är ugnsbakade eller luftstekta tills de är krispiga och gyllene och slängs sedan i en lätt parmesansås.
- Skippa fritösen; mindre fett, mindre röra och mer mums!
- De kan förberedas i förväg och tillagas precis innan servering.
- Naturligtvis lågkolhydratsnåla, kycklingvingar är en lätt aptitretare.

Ingredienser & variationer
KYCKLINGVINGAR Köp delade vingar för att göra detta recept snabbt. Delade vingar innebär att vingarna skärs till trumpinnar och den platta delen med vingspetsarna kasseras (som bilden ovan).
PARMESANSÅS AV VITLÖK Dessa vingar är inte kompletta utan att slänga dem i en hemgjord vitlökssmörsås med massor av parmesanost.
- Använd antingen saltat eller osaltat smör, båda alternativen fungerar utmärkt.
- För bästa smak, använd nyriven parmesanost. En mini matberedare gör detta enkelt.
- jag rekomenderar vitlökspulver över färsk vitlök. Färsk vitlök har en stark smak och kan vara överväldigande.
- Var gärna kreativ och tillsätt dina favoritörter och smaksättningar, som paprika eller lökpulver, till såsen.




Hur man gör vitlöksparmesanvingar
- Prep vingar (per recept nedan). Lägg på en kantad bakplåt eller en air fryer-korg.
- Blanda parmesan-vitlökssåsen i en liten skål och släng hälften av den med vingarna.
- Grädda/luftfry tills de är gyllene & knapriga. Blanda med resten av såsen och servera.
Vitlök Parmesan Wing sås
- Smält smöret och riv osten fint.
- Blanda alla ingredienser i botten av en stor skål.
Släng med kycklingvingarna och servera! Eller vrid ugnen upp till 475°F och baka de belagda vingarna några minuter till om så önskas.
Tips för Crispy Wings
- Torka av kycklingvingarna med hushållspapper innan du slänger i mjölblandningen. Att ta bort fukten hjälper till att hålla dem krispiga!
- Tillsätt bakpulver till vingarna innan bakning i ugnen ändrar pH på kycklingskinnet vilket gör det knaprigt och krispigt. Vi lägger bara en nypa, frestas inte att lägga till extra då för mycket kan ha en obehaglig smak.
- Luftfritering gör vingarna krispiga och de kräver inget bakpulver, du kan hoppa över detta steg om du använder en airfryer.

Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.
Värm överblivna vingar i fritösen vid 360°F i 3-4 minuter eller i ugnen vid 375°F i 7-9 minuter.
Fler recept på kycklingvingar
Kycklingvingar är alltid en hit för alla fester, potluck eller speldagar! Här är några av våra favoritvarianter.
Glöm inte dipsåsen, vi älskar ädelostdipp eller ranchdressing!

Vitlök parmesan vingar
Vitlöksparmesan vingar är ugnsbakade tills de är krispiga och laddade med vitlökig ostig smak!
-
Värm ugnen till 425°F.
-
Klappa vingarna torra med en pappershandduk.
-
Kasta vingarna med mjöl, bakpulver, salt och peppar.
-
Klä en form med folie och lägg bakplåtspapper på den. Ordna vingar i ett enda lager på pannan.
-
Grädda vingarna i 20 minuter, vänd och grädda sedan i ytterligare 15 minuter, eller tills de är krispiga och bruna.
-
I en medelstor skål, kombinera smör, parmesanost, persilja, vitlökspulver, peppar, salt och varm sås. Kasta hälften av såsen med de kokta vingarna.
-
Öka ugnstemperaturen till 475°F och grädda vingarna i 8-10 minuter till, eller tills de är gyllene och knapriga. (Stek om så önskas.)
-
Ta ut vingarna från ugnen och blanda med resten av såsen.
-
Garnera med extra parmesan och persilja.
När de är kokta kan dessa vingar vara:
- slängde i såsen och serverade direkt
- ELLER kan de slängas i såsen och gräddas lite till för att bryna parmesanosten
Jag gillar att slänga dem i hälften av såsen och grädda för att få en fin knaprig ostöverdrag och sedan slänga dem med resten av såsen till servering.
Air Fryer Garlic Parmesan Wings: För att laga mat i fritösen, släng vingar med salt och peppar (hoppa över mjölet/bakpulvret). Luftsteka i ett enda lager vid 400°F i 20-22 minuter eller tills de är bruna och knapriga. Blanda med hälften av såsen och luftstek i ytterligare 2-4 minuter. Blanda med resterande sås och servera.
Servering: 3vingar | Kalorier: 204 | Kolhydrater: 1g | Protein: 12g | Fett: 15g | Mättat fett: 6g | Kolesterol: 63mg | Natrium: 311mg | Kalium: 171mg | Vitamin A: 310IU | C-vitamin: 1.2mg | Kalcium: 87mg | Järn: 0,8mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Fler aptitretare att gräva i



