Denna krämiga vita bönor hummus har alla välbekanta smaker av vitlök, citron och tahini som vi älskar i traditionell hummus, men hoppar över kikärtorna och byter i kokta vita bönor. Den är toppad med en färsk ört-, oliv- och fröblandning.

En ljusblå skål fylld med vit bönor hummus, toppad med persilja, oliver, frön och olja

Anpassad från America’s Test Kitchen | Mer Medelhavet | America’s Test Kitchen, 2021

Denna hummus bär de välbekanta smakerna av vitlök, citron och tahini mot en mild, nästan söt, vit bönor. Vi blötlägger och kokar sedan torkade vita teparybönor i en enkel lösning av bakpulver och salt, vilket hjälper till att påskynda försämringen av det sega pektinets yttre och mjuka upp bönorna. Detta resulterar i en slät puré med en enhetlig konsistens.

Vi tycker om hummusen med en fräsch örtsallad som är enkel att göra men som har komplexa smaker och texturer med persilja och dill, salta kalamataoliver och en trio av nötiga, knapriga frön: pepitas, solros och sesam. Den här hummusen håller sig förvånansvärt bra i kylen, men efter en tugga kanske du upptäcker att förvaring inte är nödvändig.–Amerikas testkök

Andra icke-traditionella hummusrecept

Vi vet att det finns många purister där ute som insisterar på att hummus inte är den riktiga affären om den inte är gjord på kikärter. Vi hör dig och respekterar dig. Om du letar efter ett sätt att förstärka klassikern, ge den här bagelhummusen eller den här vackra rödbets-infunderade versionen en virvel. Du kommer inte bli besviken.

För oss andra, som inte kan få nog av hälsosamma krämiga dippar i någon form, eller för de som lider av kikärtsallergi eller intolerans, har vi även slow cooker sötpotatishummus eller en klassisk vitböndipp till dig att försöka.

White Bean Hummus Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan traditionell hummus och vita bönor hummus?

Som du antagligen har dragit slutsatsen, är vita bönor hummus gjord av vita bönor. Traditionell hummus använder kikärter (garbanzobönor). Båda versionerna har en liknande smakprofil eftersom de är kryddade med tahini, citronsaft, vitlök och spiskummin, men versionen med vita bönor tenderar att vara lite sötare och smidigare. För folk som inte kan komma förbi den unika konsistensen av hummus eller kikärter, rekommenderar vi starkt att ge vitbönor hummus ett försök.

Hur länge håller vita bönor hummus?

Du kan säkert förvara vita bönor hummus i kylen i upp till tre dagar – men vi tvivlar på att du kommer att kunna hålla dina morotsstavar, kex och bara fingrar borta från det eftersom det är så gott.

Vad ska jag använda för att doppa i vita bönor hummus?

Kex, brödpinnar, grönsaker av alla slag. (De där små påsade paprikorna gör fantastiska hummusscoops). Prova naan, pitabröd eller chips, veggiestavar, kringlor eller papad. Om du tröttnar på att doppa, fortsätt och smeta lite hummus på en bagel eller smörgås eller hamburgare istället för majonnäs eller smör. Ditt liv kommer aldrig att bli detsamma.

White Bean Hummus

En ljusblå skål fylld med vit bönor hummus, toppad med persilja, oliver, frön och olja

Denna glutenfria dip bär de välbekanta klassiska hummussmakerna av vitlök, citron och tahini mot en mild, nästan söt, vit bönaduk.

Amerikas testkök

Prep 20 min

laga mat 1 hr 30 min

Total 10 timmar

  • Kombinera salt, bakpulver och 8 koppar vatten i en stor kastrull och rör om tills saltet är upplöst. Lägg till bönor, täck över och blöt i rumstemperatur i minst 8 timmar eller upp till 24 timmar.

  • Låt bönorna (fortfarande i blötläggningsvätskan) koka över hög värme, skumma bort allt skum som stiger upp till ytan. Sänk värmen till medel-låg och låt sjuda tills bönorna är väldigt mjuka (vissa bönor kommer att blåsa ut), 1 till 1 1/2 timme. Häll av bönorna i ett durkslag och ställ åt sidan.

  • Pulsera 1/2 kopp citronsaft, 1/3 kopp vatten, vitlök och 1 tsk salt i en matberedare tills vitlöken är finhackad, cirka 20 pulser. Överför till en liten skål och låt sitta i minst 10 minuter eller upp till 30 minuter. Sila citronsaftblandningen genom en finmaskig sil tillbaka in i processorn och kassera det fasta ämnet.

  • Tillsätt tahinin i processorn och bearbeta tills den är slät och väl kombinerad, 45 till 60 sekunder. Skrapa ner sidorna av skålen och tillsätt spiskummin och bönorna. Bearbeta tills blandningen är mycket slät, 3 till 4 minuter. Smaka av med salt efter smak och justera konsistensen med upp till 2 msk extra vatten efter behov. (Hummus kan förvaras i kylen i upp till 5 dagar, låt den få rumstemperatur innan servering och rör i 1 msk varmt vatten för att lossa hummusens konsistens om det behövs.)

  • Kasta persilja, dill, oliver, olja och återstående 2 tsk citronsaft tillsammans i en liten skål. Smaka av med salt efter smak.

  • Överför hummus till en serveringsskål och lägg örtsalladen i mitten. Strö pepitas, solrosfrön och sesamfrön över toppen och ringla över extra olja. Tjäna.

Servering: 1koppKalorier: 598kcal (30 %)Kolhydrater: 50g (17 %)Protein: 24g (48 %)Fett: 37g (57 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 14gEnkelomättat fett: 17gTransfett: 1gNatrium: 1015mg (44 %)Kalium: 1426mg (41 %)Fiber: 13g (54 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 1499IU (30 %)C-vitamin: 36mg (44 %)Kalcium: 297mg (30 %)Järn: 10mg (56 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 25 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

1 Comment

  1. Your article helped me a lot, thanks for the information. I also like your blog theme, can you tell me how you did it?

Leave a Reply

%d