Denna vitvinslinguine, gjord med pasta, kycklingfond, smör, parmesanost och (flämt!) en hel flaska vitt vin, är snabb och enkel nog för en veckokväll, men ändå elegant nog för underhållning.

Denna vita vinlinguine njuter med en rik och silkeslen smak trots frånvaron av grädde och bara en touch av smör i sin doftande, citrusaktiga sås. Elegant men oerhört enkel, den passar lika bra för ett middagssällskap som vilken avslappnad måltid som helst–Jenny Howard

VAD ÄR LC HUMP DAY PASTA?

Jag är glad att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

PROVA FLERA PASTARECEPT

Älskar pasta? Vem gör inte det? Om så är fallet, prova Gurkmeja räkor Linguine, En-Pan Lemon Parmesan Linguine eller Linguine med blandad skaldjur. Eller kolla in alla våra pastarecept.

  • Ta med en stor gryta av generöst saltat vatten till en kokning. Tillsätt pastan och koka bara tills pastan kan böjas helt men förblir underkokt, 5 till 6 minuter.
  • Innan du dränerar pastan, häll 1 kopp (237 ml) av pastavattnet i en måttbägare. Dränera pastan.
  • Under tiden, i en stor, djup stekpanna på medelhög värme, värm olivoljan tills den är varm och skimrande. Tillsätt vitlöken och koka tills den är gyllene, 2 till 3 minuter.

    ☞ TESTERTIPS: Var noga med att inte låta vitlöken bruna, annars blir den bitter.

  • Ta av stekpannan från värmen. Tillsätt sakta och försiktigt flaskan Sauvignon Blanc eftersom det först kan stänka.

  • Häll i kycklingbuljongen. Höj värmen till medelhög och låt koka upp.

  • Tillsätt den avrunna pastan i stekpannan tillsammans med 1/2 kopp (118 ml) av det reserverade pastavattnet. Krydda med salt och nymalen peppar. Låt blandningen koka och använd en tång att kasta pastan ofta för att förhindra att den fastnar.
  • Koka tills pastan är al dente, mjuk men fast vid bettet, och vätskan har absorberats nästan men inte helt, rör om ofta, cirka 10 minuter.

  • Om det behövs, tillsätt lite mer av det reserverade pastavattnet för att hålla såsen lite lös. Håll ett vakande öga eftersom tillagningstiderna varierar beroende på typ och märke av pasta.

  • Tillsätt osten, lite i taget, medan du rör med tången så att osten smälter jämnt och inte fastnar i stekpannan.

  • Om en tunnare sås önskas, släng i lite mer av det reserverade pastavattnet. Tänk på att såsen tjocknar när den får stå.

  • Stäng av värmen och tillsätt smöret, blanda försiktigt för att skapa en silkeslen glasyr. Smaka av och justera eventuellt kryddorna.

  • Ringla lätt med mer olja. Krydda med nymalen peppar och mer ost och servera direkt.

*Vad kan jag ersätta Sauvignon Blanc i ett recept?

Ett gräsigt vin med smak av gröna äpplen, det är verkligen mångsidigt. Det är ett bra tillbehör till pasta och det är därför det fungerar så bra i det här receptet. Men om du har bråttom och vill använda det du har till hands kommer alla dessa viner att fungera ganska bra också.
Sancerre och Pouilly-Fumé har ursprung från samma druva så du kommer att upptäcka att de fungerar bra. Bordeux blanc och Sauternes duger också.

Servering: 1 serveringKalorier: 751 kcalKolhydrater: 90 gProtein: 18 gFett: 20 gMättat fett: 5 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 12 mgNatrium: 125 mgKalium: 313 mgFiber: 4 gSocker: 3 gVitamin A: 141 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 103 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2019 Nikki Marie. Foto © 2019 Nikki Marie. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har inte tyckt om pasta tillagad i rött vin tidigare och tyckte att detta var en härlig variant. Vinet är inte övermäktigt och i kombination med lite pastavatten och kycklingbuljong ger det en lätt krämig sås. Jag tror att jag skulle ha velat stänka färsk persilja över detta med parmesangarnering.

Blandningen verkade lite för fräsch för mig när pastan var klar, även om den portion som inte serverades omedelbart tjocknade mer när den satt och hade inte så mycket överskottsvätska.

Jag är inte säker på att detta verkligen kräver att hela flaskan vin går in i stekpannan. Jag kanske håller tillbaka lite nästa gång och lägger till det om det verkar nödvändigt. Och ja, vinet stänker när det kommer in till en början, så se upp. Jag behövde inte tillsätta det extra pastavattnet.

Jag använde en 2018 Domaine Ferrandière Sauvignon Blanc. Detta serverades vid en måltid med svampsoppa, bakade panerade kycklinglår och smörade gröna ärtor. Jag kommer definitivt göra detta igen.

Denna vitvinslinguine är utsökt och väldigt enkel att göra. Alla ingredienser är skafferihäftklamrar i mitt hus och du kan använda ett billigt, men ändå gott, vin till pastan. Alla gillade den här rätten och jag kommer att göra den igen.

Det fanns gott om sås till pastan och lite extra till bröddoppning. Nästa gång kommer jag att lägga mer vitlök till såsen och kanske röda paprikaflingor till den färdiga rätten. Jag använde låg-natrium konserverad kycklingbuljong jag tillsatte 1/2 kopp pastavatten och behövde inte lägga till det reserverade vattnet.

Jag älskar det här receptet. Den är enkel men elegant, lätt men ändå på något sätt rik på smak, citrusig och silkeslen även om det inte finns någon citron eller grädde och knappt en smula smör. Jag har ätit rödvinspasta innan jag använde en liknande teknik och den var mycket mer rustik och lite där ute…men den här rätten är bara vacker och receptet fungerar perfekt som skrivet.

Jag kan inte vänta med att använda den här till en middagsmeny, kanske som förrätt eller som tillbehör till fläsk eller nötkött. Eller så kanske jag bara lagar ihop en sats, slänger en gigantisk skål med grönsallad och kallar det en perfekt måltid.

Jag använde hemlagad kycklingbuljong och en relativt billig (men märkesnamn) Sauvignon Blanc och det räckte helt och hållet, och levererade massor av smak och arom även efter att pastan var helt sjudad.

Jag behövde inte använda mer än den första 1/2 koppen reserverat pastavatten förutom för att lossa resterna senare.

Ursprungligen publicerad 23 december 2019



Source link

Rate this post

Leave a Reply