Dessa klassiska whoopie pajer görs genom att lägga en söt vaniljfyllning mellan möra, kakiga chokladkakor. Ett enkelt sätt att ta med lite av din barndom till dina barn.

Bara att säga “Whoopie Pie” gör oss glada. Heck, bara att tänka “Whoopie Pie” gör oss glada! Hur kan det inte?! För er som, precis som vi, är gamla, minns förpackade Devil Dogs, dessa är som dem, förutom att det inte finns några skrämmande, flerstaviga ord eller hydrerad grönsaksförkortning. Inget annat än riktiga ingredienser och en söt, böljande vaniljfyllning inklämd mellan möra, kakiga chokladkakor.– Renee Schettler

KAN JAG GÖRA WHOOPIE PIES I FÖRE TID?

Har du en picknick vid horisonten? Eller födelsedag eller bara ett sug som är ca 3 dagar bort? Tja, du kan göra jobbet nu och frossa i whoopie pie godhet senare. När de är gräddade kan kakorna förvaras mellan lager av vaxpapper, i en lufttät behållare i rumstemperatur i 3 dagar. Fyllningen däremot är lite mer känslig och ska bara göras 4 till 6 timmar i förväg, så planera den delen därefter.

Till chokladkakorna

Gör kakorna

  • Placera ett galler i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 400°F (200°C). Smöra 2 plåtar.
  • I en medelstor skål, vispa blanda mjöl, kakaopulver och salt tills det är väl blandat.
  • Vispa smöret och sockret på medelhög hastighet tills det är väl blandat, cirka 2 minuter, i skålen med en stavmixer utrustad med paddeltillbehöret. Tillsätt äggulan och vispa tills den är väl blandad, skrapa ner sidorna av skålen vid behov. Slå i vaniljextraktet. Rör ner bakpulver i det heta vattnet och tillsätt sedan växelvis varmvattenblandningen, kärnmjölk och torra ingredienser, tillsätt 1/3 av varje ingrediens åt gången, avsluta med de torra ingredienserna och blanda bara tills det blandas.

  • Använd våta händer, forma degen till 1-tums bollar och arrangera dem 2 tum från varandra på de förberedda bakplåtarna. Fukta handflatan och platta ut varje boll till en 1 1/4 tums skiva. Grädda kakorna, 1 plåt i taget, i 5 till 7 minuter, tills deras ytor är spruckna. Kakorna blir fortfarande ganska mjuka, men de stelnar när de svalnar. Lägg genast och försiktigt över kakorna till ett galler för att svalna helt.

Gör fyllningen

  • Vispa konditorernas socker med smöret tills blandningen är smulig, cirka 1 minut i skålen på en stavmixer utrustad med paddelfästet på medelhastighet. Tillsätt den tunga grädden och vispa på hög hastighet tills den är slät. Tillsätt vaniljextrakt och salt och vispa tills det blandas.

Sätt ihop Whoopie Pies

  • Använd en liten offset metallspatel, bred ut de platta bottnarna på hälften av de kylda kakorna med fyllningen, använd 1 rågad tesked för varje kaka. Smörgå ihop varje frostad kaka med den platta undersidan av 1 av de återstående kakorna och tryck försiktigt ihop dem för att säkerställa att de fastnar. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 5 dagar.

Servering: 1 kakaKalorier: 155 kcalKolhydrater: 25 gProtein: 2 gFett: 6 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 22 mgNatrium: 79 mgKalium: 66 mgFiber: 1 gSocker: 16 gVitamin A: 190 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 14 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2002 Tish Boyle. Foto © 2002 John Uher. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har gjort whoopie pajer förut, och oftast är kakdelen för stor och fyllningen för knapp. Det här receptet var inte bara lätt att slänga ihop utan de resulterande kakorna var perfekt proportionerliga till mängden fyllning. Smaken var bra och det hela var väldigt enkelt.

Jag siktade mjöl- och kakaoblandningen för även om du vispar den är det troligt att det fortfarande finns kakaoklumpar. Jag använde också en liten skopa för att göra kakorna, eftersom detta ger ett väldigt jämnt resultat. Degen är fortfarande lite klibbig, så när du klappar ner kakdegen, om fingrarna är torra, fastnar kakdegen på dem. Tro mig, dina fingrar får inte vara för blöta.

När jag växte upp, skulle min granne göra whoopie pajer som var så goda att jag var säker på att jag inte kunde hitta deras like. Men här är den! Kakan är egentligen inte en kaka utan mer som en liten kaka.

VARNING – Eftersom dessa var svalkande, hittade de andra 5 personerna som bodde hos mig var och en minst en anledning att vandra in i köket och prova “en av de där kakorna som luktar så gott”. Jag sa åt dem att vänta och de skulle få en ännu bättre behandling, men ingen kunde. Den allmänna kommentaren var, “dessa är så goda och inte för söta men smakrika med en fantastisk konsistens. Och det var innan jag fyllde dessa underbara små läckerheter.

Fyllningen är också utsökt och kompletterar så fint kakan. Och de har precis rätt storlek – 3 eller 4 tuggor klarar det. Och eftersom de är små, varför inte ha en tvåa eller en trea?

Jag hade alltid trott att det var arbetsintensivt och komplicerat att göra whoopie pajer, men ingenting kunde vara längre från sanningen. Kakorna blandas snabbt och eftersom de bara tar 5-7 minuter att grädda är de klara på nolltid. På samma sätt är fyllningen snabb och enkel.

Ursprungligen publicerad 24 november 2002

Source link

Rate this post

Leave a Reply