För denna lätta wokade nötkött med vitlökssås, wokades tärningar av övre ryggbiff försiktigt och avslutas sedan i en smörig vitlöksgräddsås. Serveras över ris eller potatismos, det är en riktig tröstmåltid som går ihop på drygt en timme.

En gjutjärnspanna fylld med wokad nötkött med vitlökssås och en blåvit ugnsvante på sidan.

Anpassad från Jessica Formicola | Beef It Up! | Storey Publishing, 2022

Du kanske är bekant med 40-kycklingkyckling, en version av en traditionell fransk maträtt som använder fantastisk karamelliserad vitlök i en tröstande gräddsås. Jag tänkte: “Varför inte prova det med nötkött?”

Mör ytterbiff och färska örter fungerar vackert med vitlöken, som försiktigt wokas för att förstärka smaken utan att bli övermäktig. Det traditionella tillbehöret är potatismos, men pasta eller ris är också utmärkta val, liksom en skiva knaprig bröd för att suga upp varje bit av såsen.–Jessica Formicola

Wokad nötkött med vitlökssås Vanliga frågor

Vilken är den bästa köttbiten för wokning?

Detta recept kräver topp ryggbiff eftersom det inte kräver mycket mörning. Du kan också använda chuck eller strip steak, men du måste göra lite mörning först (se nedan). Spara allt med mycket fett och marmorering till grillen.

Hur mör jag biffstrips till detta recept?

Beroende på snittet du går med, kanske du vill möra den lite innan tillagning. Att salta ditt nötkött är en bra början så salta hela biten innan du skivar den – men se till att låta den sitta i minst 40 minuter innan du lagar mat. Det andra sättet att säkerställa att du har mört nötkött till din wokning är genom att skära det mot säden. Håll kniven i 45 graders vinkel och skiva tunna remsor för att göra muskelfibrerna kortare, vilket gör nötköttet mindre segt.

Behöver jag verkligen använda 40 vitlöksklyftor?

Det tycker vi. Vi mäter alltid vitlök med våra hjärtan. Var inte rädd – den låga kokningen i smör, buljong och örter kommer att ta den kryddiga biten ur vitlöken och göra den sött örtig, mjuk och krämig. Du vill ha en kryddnejlika med varje tugga av nötkött. Du kommer att sprida den sensationella mjuka vitlöken på bröd. Du kommer att smörja in den i din potatismos eller ris. Löfte.

Wokad nötkött med vitlökssås

En gjutjärnspanna fylld med wokad nötkött med vitlökssås och en blåvit ugnsvante på sidan.

Möra bitar av wokad nötkött kombineras med en oemotståndligt krämig vitlökssås i denna enkla komfortmåltid som står på bordet om drygt en timme.

Jessica Formicola

Prep 25 min

laga mat 40 min

Total 1 hr 5 min

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme.

  • Strö nötköttet med 1/2 tsk vardera salt och peppar. Lägg till nötköttet i den varma stekpannan, bryn det jämnt, 5 till 6 minuter. Överför den till en tallrik med hushållspapper. Sänk värmen till medium.

  • Torka försiktigt bort eventuell vätska från stekpannan. Tillsätt smör och vitlöksklyftor och fräs tills de fått färg och doftar, 4 till 6 minuter. Stänk i 2 dl buljong, timjan och rosmarin. Sjud på låg värme i 25 minuter, rör om då och då.

  • I en liten skål, vispa ihop mjöl och grädde tills en pasta bildas. Häll i den återstående 1/2 dl buljongen, vispa tills den är slät.

  • Lägg tillbaka nötköttet i stekpannan med vitlöken och rör tills det är genomvärmt. Ta av stekpannan från värmen, häll gräddsåsen i den heta stekpannan och rör om. Låt såsen tjockna, ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera över kokt ris, potatis eller pasta.

Servering: 1delKalorier: 405kcal (20 %)Kolhydrater: 15g (5 %)Protein: 43g (86 %)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 124mg (41 %)Natrium: 148mg (6 %)Kalium: 874mg (25 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 337IU (7 %)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 109mg (11 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 10 juni 2022

Recept © 2022 Jessica Formicola. Foto © 2022 Dominic Perry fotografi. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply