Zeppole munkar rullas i socker med en fluffig, smält-i-mun-centrum. Dessa italienska munkhål är enkla att göra och försvinner alltid snabbt. Se det lätta video tutorial.

Zeppole munkar med strösocker

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Zeppole videohandledning

Om du gillade den här videon för Zeppole Donuts, tack prenumerera på vår Youtube-kanal (PS Klicka på KLOCKA-ikonen för att bli meddelad när vi lägger upp en ny video).

Vad är Zeppole?

Zeppole är ett italienskt bakverk som liknar Bomboloni och är i princip friterade munkbollar gjorda av Cream Puff deg. De är mycket populära under St. Josephs dag i Italien som också är italienska fars dag. Dessa friterade bakverk serveras traditionellt på italienska karnevaler eller festivaler i enkla papperspåsar, pudrade med strösocker.

Zeppole i papperspåse pudrad med strösocker.

Ingredienser för Zeppole

Detta Zeppole-recept använder samma chouxdegsdeg som Krämpuffar, Choklad Eclairs och Churros. När du behärskar den här lätta degen kommer du att göra bakverk som ett proffs.

 • Mjölk – vi använder helmjölk, men 2 % fungerar
 • Vatten – vi använder filtrerat vatten
 • Osaltat smör – Om du använder salt, utelämna det extra saltet.
 • Socker – du behöver bara 1 tsk till degen
 • Salt – för att balansera sötman
 • Mjöl för alla ändamål – mätt korrekt
 • Ägg – använd stora ägg, i rumstemperatur
Ingredienser för Zeppole Italian Donuts med ägg, mjölk, smör, mjöl, socker, salt, vatten

De bästa påläggen för Zeppole

Du kan täcka Zeppole i en mängd olika beläggningar. Våra favoriter är:

 • Florsocker – pudra över toppen av stekta munkar
 • Strösocker – fyll en skål med socker och rulla den varma Zeppole till beläggning
 • Kanelsocker – detta gör att munkhålen smakar som mini churros. Kombinera 1/2 dl socker med 1 tsk kanel i en skål och rulla Zeppole så fort de är färdigstekta.
Pulversocker dammade munkar i påse

Hur man steker Zeppole

En kruka eller Holländsk ugn: Du kan fritera i en vanlig gryta, se bara till att använda en clip-on termometer för att mäta temperatur och a trådsil hjälper till att snabbt sila och ta bort den stekta zeppole.

Holländsk ugn med termometer inställd för stekning

Fritös: Detta är vår favoritmetod och vi älskar vår fritös eftersom den automatiskt anpassar sig till rätt temperatur, dränerar och filtrerar den oljan åt dig och den har en trådkorg för enkel överföring av de stekta munkarna. Dessutom är nästan allt som behöver rengöras diskmaskinsvänligt.

Fritös för stekning av munkar

Proffstips: När munkarna har tagit slut ur oljan, överför dem till en tallrik med hushållspapper för att absorbera eventuell extra olja.

Munkar som rinner av på en pappershandduksfodrad bricka

Vanliga frågor

Hur man uttalar Zeppole

Zeppole uttalas “zeh-po-ley”

Kan jag baka zeppole?

Om du vill baka bakverket rekommenderar vi att du följer vår gräddpuff handledning för piping och bakning av degen. Du kan fylla den bakade bakelsen om så önskas som vi gjorde vår Bakade munkareller helt enkelt pudra toppen med strösocker.

Vilken är den bästa oljan för att steka munkar?

Använd neutralt smakande olja med hög rökpunkt som vegetabilisk olja, jordnötsolja eller rapsolja. Vi använder jordnötsolja i vår fritös.

Kan Zeppole göras framåt?

När Zeppole väl är stekt avnjuts de bäst färska dagen de görs. Du kan göra Choux Pastry Degen i förväg, bara täck och kyl upp till 3 dagar. Du kan även frysa upp till 3 månader.

Zeppole i en skål täckt med strösocker

Zeppole är oemotståndligt bra. Gå in i ett rum med barn med en skål med dessa sötsaker och se allas ögon lysa. Jag hoppas att detta Zeppole-recept blir en favorit för dig och dina nära och kära.

Fler italienska desserter

Om du älskade dessa italienska munkar så vill du inte missa våra topprankade italienska efterrätter som är läsarfavorit.

Zeppole recept (enkla italienska munkar)

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Zeppole munkar med strösocker

Zeppole munkar rullas i strösocker med ett fluffigt mjukt centrum. Dessa italienska munkhål är lätta att göra och försvinner alltid snabbt.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$8

Nyckelord:

Italienska munkar, zeppole

Kök:

italienska

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 274

Serveringar: 8 personer (gör 65-75 zeppole)

 • 1/2
  kopp
  vatten
 • 1/2
  kopp
  helmjölk
 • 8
  Msk
  osaltat smör
 • 1
  tsk
  strösocker
 • 1/4
  tsk
  salt-
 • 1
  kopp
  mjöl för alla ändamål
 • 4
  stora ägg, rumstemperatur
 • olja för stekning, såsom jordnötsolja eller vegetabilisk olja
 • 1/4
  kopp
  florsocker, till stoft
 1. I en stor 3-liters kastrull, kombinera vatten, mjölk, smör, strösocker och salt. Koka upp på medelvärme, rör om ofta.

 2. Ta bort från värmen och rör ner 1 dl mjöl på en gång med en träslev. När den har införlivats, ställ tillbaka kastrullen på medelhög värme och rör hela tiden i ytterligare 1 1/2 till 2 minuter för att frigöra extra fukt och delvis koka mjölet. Degen kommer att se smidig ut och en tunn hinna bildas på botten av formen.

 3. Överför degen till en stor mixerskål och använd en elektrisk mixer för att vispa på medelhastighet i 1 minut för att kyla blandningen något. Tillsätt 4 ägg, tillsätt dem 1 i taget och låt äggen blandas helt mellan varje tillsats. När alla ägg är införlivade, vispa ytterligare en minut tills degen är slät och bildar ett tjockt band när du drar upp vispen.

 4. Överför degen till en spritspåse med en 1/2-tums öppning, eller använd en stor zippåse och skär en 1/2-tums öppning vid spetsen.

 5. Värm olja till 375˚F i en holländsk ugn med en termometer bifogas, eller i en fritös. När oljan är varm, rör 1-tums längder i den heta oljan, skär snabbt degen när du rör ner i oljan. Rör närmare oljans yta för att undvika oljestänk.

 6. Stek totalt 4-5 minuter, vänd på dem halvvägs om de inte vänder av sig själva och överför sedan till en tallrik med hushållspapper för att suga upp extra olja och pudra sedan med strösocker för att servera.

*Näringsdeklaration är endast en uppskattning eftersom oljehalten är svår att mäta.

Näringsinnehåll

Zeppole recept (enkla italienska munkar)

Belopp per portion

Kalorier 274
Kalorier från fett 189

% Dagligt värde*

Fett 21g32 %

Mättat fett 9g56 %

Transfett 1g

Kolesterol 113mg38 %

Natrium 113mg5 %

Kalium 71mg2 %

Kolhydrater 17g6 %

Fiber 1g4 %

Socker 5 g6 %

Protein 5g10 %

Vitamin A 493IU10 %

Kalcium 36mg4 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply