Zesty Cranberry Relish är ett bra tillbehör att servera till kalkonmiddagen eller så blir det en utsökt aptitretare som skeds över ett block med färskost.

Färska tranbär pulsas i en matberedare med citrus och äpple. Den har massor av färska söta och syrliga smaker.

Denna maträtt är annorlunda än en traditionell tranbärssås; det är inte tillagat (gör det extra snabbt) och det smakar mindre sött!

pläterad Zesty Cranberry Relish

Ingredienser i Cranberry Relish

Vi älskar en traditionell tranbärssås med tacksägelsemiddag, och vi älskar också denna tranbärsrelish! Istället för att tillagas som tranbärssås är tranbärsrelish en krydda eller topping av finhackad frukt (tranbär, apelsiner och äpplen).

Tranbär är stjärnan i maträtten! Vi använder färska tranbär, tillgängliga i matvaruavdelningen i mataffären. Äpplen och apelsiner tillsätts för att balansera ut den syrliga smaken av tranbären och för att ge en fräsch, saftig smak. Byt ut apelsinerna mot ananas om du vill.

Apelsiner – Både apelsinjuicen och skalet ger det här receptet mycket smak. Medan vissa recept kräver hela apelsinen (inklusive apelsinskalet), tycker jag att kärnan (den vita delen under apelsinskalet) gör relishen för bitter. Använd istället bara apelsinskalet (den orange delen av skalet utan den vita delen) genom att använda en zester eller ett Microplane rivjärn.

brunt socker bromsar tangen eftersom tranbär kan vara syrliga i smaken.

Pekannötter, valnötter eller andra nötter är valfria, men de ger smak och konsistens till rätten och jag rekommenderar starkt att du lägger till dem. Om tiden tillåter, rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de doftar.

Hur man gör tranbärsrelish

Denna färska tranbärsrelish är lätt att göra.

  1. Pulsera apelsinen och äpplet i en matberedare enligt receptet nedan. Du vill att bitarna ska vara små, ungefär lika stora som ärtor. Lägg detta i en skål.
  2. Hacka tranbär i matberedaren separat, lite finare än äppelblandningen, och tillsätt även detta i skålen.
  3. Rör ner övriga ingredienser och kyl innan servering.

Det är utmärkt att servera till kött som kalkon eller fläskkotletter, att breda på kalkonmackor eller till och med över glass med lite granola.

Att tjäna tranbärssmak som förrättservera den över bakad brie eller till och med över ett block av färskost med kex.

tillsätt ingredienserna i en skål för att göra Zesty Cranberry Relish

Serveringsförslag

Det här receptet passar utmärkt på alla julbord. Servera den bredvid en rostad kalkon, tillsammans med julmiddagen, eller sked den över färskost som förrätt

Servera den med yoghurt eller pannkakor eller våfflor.

Matrester: Tranbär apelsin relish håller sig ungefär en vecka i kylen. Det kommer att bli lite fräsigare och mindre krispigt när sockret bryter ner det men ändå smakar fantastiskt. Ytterligare hackade nötter kan läggas till.

Hur man fryser Cranberry Relish

Det här tranbärsreceptet är bra att frysa in om du har rester och kommer att frysa i cirka tre månader. Tina i kylen över natten och njut.

Det här receptet passar utmärkt på alla julbord. Servera den bredvid en rostad kalkon, tillsammans med julmiddagen eller sked den över färskost som förrätt

Servera den med yoghurt eller på vårt favoritrecept på pannkaka eller våfflor.

Fler sätt att njuta av tranbär

Tyckte du om denna Cranberry Relish? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Zesty Cranberry Relish

4,84 från 6 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Zesty Cranberry Relish

Tranbärsrelish är den perfekta kombinationen av sött och syrligt!

Förberedelsedags 20 minuter

Kyla 1 dag

Total tid 1 dag 20 minuter

  • Hacka apelsinen och äpplet i en matberedare, lägg över i en skål.

  • Hacka tranbär och lägg i apelsin/äppleblandningen.

  • Tillsätt resterande ingredienser och rör om väl.

  • Kyl minst 24 timmar innan servering.

Detta recept kan göras med allt vitt socker om så önskas. Om du föredrar att smaken ska vara syrligare, lägg bara till ⅓ kopp farinsocker.
Rester kan tillagas och skeda över glass, spridas över färskost och serveras med kex eller läggas till fruktcrisp.
Vissa föredrar att låta skalet sitta kvar, jag föredrar att skala apelsinen.
Valfritt: Du kan dela apelsinen för att ta bort allt vitt skal. För att dela citrusfrukter, skär skal och vitt skal från frukten. Använd en liten kniv och skjut den mellan frukten och hinnan. Upprepa med återstående sektioner av frukt och ta bort alla membran från varje skiva.

Servering: 2matskedar | Kalorier: 101 | Kolhydrater: 22g | Protein: 1g | Fett: 2g | Mättat fett: 1g | Natrium: 3mg | Kalium: 84mg | Fiber: 2g | Socker: 18g | Vitamin A: 50IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 17mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
pläterad Zesty Cranberry Relish med pekannötter och skrift
närbild av Zesty Cranberry Relish med pekannötter och skrivande
närbild av Zesty Cranberry Relish i en skål med en titel
ingredienser i en skål för att göra Zesty Cranberry Relish och pläterad skål med en titel

Source link

Rate this post

Leave a Reply