Det här är min mammas recept på zucchinifritter. De blir fina och krispiga och redo att doppa i marinara eller toppa med en klick gräddfil!
Strimlad zucchini blandas med brödsmulor, ett ägg, ost och några kryddor. Forma dem till biffar och koka tills de är knapriga.
Det är ett tillbehör eller mellanmål som alla kommer att rave om.

Vad är Zucchini Fritters?
Zucchinibiffar är zucchinibiffar som är mjuka inuti och fina och knapriga på utsidan, ungefär som en hashbrown patty eller potatispannkakor. De skiljer sig från mina zucchinipannkakor som är lite mjukare i konsistensen.
I detta zucchinifritter-recept blandas riven zucchini med ägg, mjöl, ströbröd och ost. När de väl formats till biffar kan de stekas i pannan eller luftstekta.
En trädgårdsfavorit
- Zucchini fritter är det perfekta sättet att njuta av trädgårdszucchini och är enkelt att göra!
- De är krispigt krispiga på utsidan och mjuka och ostliknande inuti.
- Om du har zucchini har du förmodligen allt det andra ingredienser till hands.
- De kan vara förberedd framåt och värm upp ordentligt för mellanmål. Om du har massor av zucchini, dubbla (eller tredubbla) receptet!

Ingredienser till Zucchini Fritters
Zucchini: Använd medelstor zucchini och strimla den med ett rivjärn; inget behov av att skala! Om du använder en större zucchini, skrapa ur de stora fröna med en sked. Lägg till andra kokta och fint tärnade eller strimlade grönsaker om du vill (krama dem torra innan du använder).
Ägg, ströbröd & mjöl: Kryddade brödsmulor ger smak och hjälper tillsammans med ägget och mjölet att binda ihop frittorna.
Ost: Färdigriven eller nyriven ost är jättebra, jag älskar cheddarost och/eller mozzarella. Vill du blanda ihop det? Prova feta eller pepparjacka.
Variationer: Byt upp det och gör dina zucchinifritter med dina egna ostar eller kryddor. Rödpepparflingor, svartpeppar, vitlök, kryddor eller örter som persilja eller färsk dill fungerar alla bra.



Hur man gör zucchini fritters
- Strimla zucchinin och blanda med lite salt och låt vila i ett durkslag (enligt receptet nedan). Krama ur överflödig vätska.
- Lägg zucchinin i en stor skål med de återstående ingredienserna och rör om för att kombinera.
- Forma zucchiniblandningen till biffar och koka i en stekpanna eller fritös tills de är gyllenbruna och knapriga.
Krama ur så mycket vätska som möjligt från den strimlade zucchinin. Ostduk eller en ren kökshandduk fungerar bäst, pappershanddukar är inte starka nog att pressa ut vätskan.


Tips för goda fritters
- Strimla zucchinin med de stora hålen i ett rivjärn.
- ‘Svett’ zucchinin med salt för att dra ut överflödig fukt och garantera möra, krispiga frittor. Krama ur så mycket vatten du kan med ostduk eller en kökshandduk.
- Välj vegetabilisk olja framför olivolja för stekning, den har högre rökpunkt och mildare smak.
- Förvara överblivna zucchinifritter i en täckt behållare i kylskåpet och värm upp dem i en oljad stekpanna eller fritös tills de är knapriga och varma.


Serveringsförslag
Prova en skvätt citronsaft eller färska örter på toppen och servera dem med en sallad.
Gör mini zucchini-fritter som förrätt och prova dessa läckra dipper och såser, som tusenö-dressing, avokado-ranchdressing eller hemlagad ranchdressing.
Toppa dem med lite gräddfil, grekisk yoghurt eller till och med varm marinara.
Fler zucchini recept du kommer att älska
Älskade din familj dessa Zucchini Fritters? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Zucchini Fritters
Zucchinifritter är en välsmakande tillbehör eller aptitretare med en krispig utsida och mör inuti.
-
Börja med att riva zucchinin med de större hålen på ett rivjärn. Om du har en större zucchini, se till att ta bort alla stora frön med en sked.
-
Strö över den strimlade zucchinin med salt och låt den vila i ett durkslag ca 5-10 minuter för att dra ut överflödig fukt.
-
Krama ur så mycket vätska som möjligt från zucchinin med en ostduk eller en ren kökshandduk.
-
Blanda zucchinin med ägg, ost, ströbröd, salladslök, mjöl och bakpulver i en skål tills det är väl blandat.
-
Forma blandningen till fyra biffar, var och en cirka 3 tum i diameter.
-
Värm oljan på medelvärme i en stor stekpanna. När de är varma, tillsätt zucchinibiffarna.
-
Koka varje biff i 3 till 5 minuter per sida tills de är djupt gyllenbruna.
- Dessa kan tillagas i fritösen vid 370°F i 12-14 minuter.
- Att förbereda zucchinin genom att “svettas” med salt drar ut överflödig fukt och garanterar möra, krispiga frittor.
- När den vilat, lägg den strimlade zucchinin i ostduk eller en kökshandduk och krama ur så mycket vätska som möjligt.
- Välj vegetabilisk olja framför olja om du lagar mat i en stekpanna, eftersom den har en högre rökpunkt och mildare smak.
- Förvara överblivna zucchinifritter i en täckt behållare i kylskåpet och värm upp dem i en oljad stekpanna eller fritös tills de är knapriga och varma.
- Näringsinformation gäller 1 fritta.
Kalorier: 139 | Kolhydrater: 9g | Protein: 7g | Fett: 9g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 53mg | Natrium: 519mg | Kalium: 233mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 306IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 137mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Recept något anpassat från Allt Air Fryer.




