Det här är min mammas recept på zucchinifritter. De blir fina och krispiga och redo att doppa i marinara eller toppa med en klick gräddfil!

Strimlad zucchini blandas med brödsmulor, ett ägg, ost och några kryddor. Forma dem till biffar och stek i pannan eller airfryer för den perfekta lilla tillbehören som alla kommer att tycka om.

zucchini fritter biffar på en tallrik med ranch

Vad är Zucchini Fritters?

Zucchinibiffar är i princip zucchinibiffar som är mjuka inuti och fina och knapriga på utsidan som en hashbrown patty eller potatispannkaka. De skiljer sig från mina zucchinipannkakor som är lite mjukare i konsistensen.

Strimlad zucchini blandas med ägg, mjöl, ströbröd och ost. När de väl formats till biffar kan de stekas i pannan eller luftstekta.

Varför vi älskar dessa zucchini fritters

  • De är det perfekta sättet att njuta av det sista av trädgårdszucchini och är det enkelt att göra!
  • Zucchinifritter kommer ut med ett krispigt yttre, är mjuka inuti och är proppfulla med smak.
  • Om du har zucchini har du förmodligen allt det andra ingredienser till hands.
  • De kan vara förberedd framåt och värm upp ordentligt för mellanmål.
  • Om du har massor av zucchini, dubbla (eller tredubbla) receptet!
ingredienser till zucchinifritter

Ingredienser till Zucchini Fritters

Zucchini: Du behöver inte skala zucchini för detta recept! Om du använder stora trädgårdszucchini, skär dem på mitten och använd en sked för att skrapa ut de stora fröna. Lägg till andra kokta och fint tärnade eller strimlade grönsaker om du vill (krama dem torra innan du använder).

Fyllning: Kryddade brödsmulor ger smak och hjälper till att binda ihop frittorna när de kombineras med ägg och en sked allroundmjöl.

Ost: Mozzarella och parmesan är en perfekt match för att göra fritter eftersom de smälter ihop så bra och har rika smaker. Fetaost är också jättegott i detta recept.

Variationer: Byt ut osten eller tillsätt kryddor efter eget tycke. Prova vitlök, kryddor eller färska örter som persilja eller färsk dill.

Hur man gör zucchini fritters

  1. Strimla zucchinin och blanda med lite salt och låt vila i ett durkslag (enligt receptet nedan). Krama ur överflödig vätska.
  2. Lägg zucchinin i en stor skål med de återstående ingredienserna och rör om för att kombinera.
  3. Forma zucchiniblandningen till biffar och koka i en stekpanna eller fritös tills de är gyllenbruna och knapriga.

Tips för goda fritters

  • Strimla zucchinin med de stora hålen i ett rivjärn.
  • Att förbereda zucchinin ordentligt är nyckeln till perfektion av fritter! Att “svetta” zucchinin med salt drar ut överflödig fukt och garanterar möra, krispiga frittor.
  • När den vilat, lägg den strimlade zucchinin i ostduk eller en kökshandduk och krama ur så mycket vätska som möjligt.
  • Vegetabilisk olja är bättre än olivolja om du lagar mat i en stekpanna eftersom den har en högre rökpunkt och mildare smak.
  • Förvara överblivna zucchinifritter i en täckt behållare i kylskåpet och värm upp dem i en oljad stekpanna eller fritös tills de är knapriga och varma.

Serveringsförslag

Gör mini zucchini-fritter som förrätt och prova dessa läckra dipper och såser, som tusenö-dressing, avokado-ranchdressing eller hemlagad ranchdressing. Toppa dem med lite gräddfil, grekisk yoghurt eller till och med varm marinara.

Zucchini recept att prova

Älskade din familj dessa Zucchini Fritters? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

zucchini fritter biffar på en tallrik med ranch

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Zucchini Fritters

Zucchinifritter är en välsmakande tillbehör eller aptitretare. Friterade med ost och ett krispigt överdrag, dessa är perfekta att servera ensamma eller med en dipp eller dressing!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 8 minuter

Vilotid 10 minuter

Total tid 33 minuter

  • Använd de stora hålen på ett rivjärn för att strimla zucchinin (du behöver inte skala). Kasta strimlad zucchini med ½ tesked salt och låt stå i 5-10 minuter.

  • Använd ostduk eller en kökshandduk, krama ut så mycket vätska från zucchinin som möjligt.

  • Kombinera zucchinin med resten av ingredienserna, förutom oljan, i en skål och forma till 4 biffar, cirka 3″ i diameter.

  • Hetta upp olja på medelvärme i en stor stekpanna. När de är varma, tillsätt zucchinibiffarna.

  • Stek i ca 3-5 minuter per sida eller tills de är djupt gyllenbruna.

  • Dessa kan tillagas i fritösen vid 370°F i 12-14 minuter.
  • Att förbereda zucchinin genom att “svettas” med salt drar ut överflödig fukt och garanterar möra, krispiga frittor.
  • När den vilat, lägg den strimlade zucchinin i ostduk eller en kökshandduk och krama ur så mycket vätska som möjligt.
  • Vegetabilisk olja är bättre än olivolja om du lagar mat i en stekpanna eftersom den har en högre rökpunkt och mildare smak.
  • Förvara överblivna zucchinifritter i en täckt behållare i kylskåpet och värm upp dem i en oljad stekpanna eller fritös tills de är knapriga och varma.
  • Näringsinformation gäller 1 fritta. Dips eller toppings ingår inte i näringen.

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 139 | Kolhydrater: 9g | Protein: 7g | Fett: 9g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 53mg | Natrium: 519mg | Kalium: 233mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 306IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 137mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, tillbehör, mellanmål
Kök amerikansk

Recept något anpassat från Allt Air Fryer.





Source link

Rate this post

Leave a Reply