Zucchinifritter med dill är ett perfekt sätt att använda upp lite sommarsquash samtidigt som du gör ett fantastiskt litet mellanmål. Fulla av färsk dill, persilja, lök, vitlök och massor av zucchini, de är ännu bättre serverade med en yoghurtdipp vid sidan om.

En metalltallrik med 2 zucchini-fritter på, varav en delat på mitten.  En citronskiva ligger bredvid dem, en skål med citron och en tallrik med fritters i bakgrunden.

Dessa små fritters är en mycket populär mezzerätt i Turkiet och serveras ofta i rumstemperatur. De gör också en fantastisk familjemiddag, varm och krispig från pannan och serveras med citronklyftor och en yoghurtbaserad sås. Ännu bättre, de är ett bra sätt att använda vad som annars kan vara en ganska tråkig grönsak.–Greg och Lucy Malouf

HUR FÖRHÅLLER JAG ZUCCHINI FRITTERS FRÅN ATT FALLA?

En av de största besvikelserna är att se dina perfekt formade frittor falla i bitar efter att de träffat pannan. Den största anledningen till detta är att de bara är för blöta. För mycket fukt i blandningen och den varma oljan kan helt enkelt inte bränna utsidan ordentligt för att hålla ihop allt. Steg 1 är att se till att du har fått din rivna zucchini så torr som möjligt. Salta, rinna av och blotta. Kläta sedan igen. Snåla inte med mjöl, ägg eller ost. Alla dessa ingredienser är bindemedel som hjälper till att hålla ihop det hela. Och slutligen, se till att din olja är tillräckligt varm när du lägger till de dyrbara små frittorna. Ta dig tid att låta oljan komma upp till temp varje gång du lägger till en ny sats, det gör hela skillnaden.

  • Galler zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Strö lätt över salt och blanda, låt sedan rinna av i 20 minuter. Skölj zucchinin kort, pressa den sedan för att få ut så mycket vätska du kan och torka den med hushållspapper.
  • Blanda zucchinin med lök, vitlök, fetaost, örter och ägg i en stor skål. Sålla på mjölen, krydda sedan med peppar och rör om för att kombinera.
  • Hetta upp lite olja i en non-stick stekpanna på medelvärme tills det fräser. Droppa små matskedar smet i den heta oljan och platta till försiktigt. Stek i 2 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och servera rykande het.

Servering: 1 fritterKalorier: 80 kcalKolhydrater: 5 gProtein: 3 gFett: 6 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 30 mgNatrium: 92 mgKalium: 131 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 238 IUC-vitamin: 8 mgKalcium: 49 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Greg och Lucy Malouf. Alla rättigheter förbehållna.


Recepttestares recensioner

Dessa är definitivt värda att göra då smaken var mycket god. Dessa små fritter fylldes med riven lök, fetaost, vitlök och dill. Det jag gillade mest var den subtila löksmaken som spreds överallt, vilket är vad som händer när du använder riven lök (jag älskar det tricket). Jag lämnade fetaosten i små bitar eftersom jag önskade uttalade fetaskurar.

De första frittorna brann snabbt något innan inredningen var genomstekt, så jag sänkte värmen. Receptet rekommenderar att platta till frittorna något, och jag plattade till dem ganska mycket, faktiskt, så snarare än att sluta med pösiga bollar var de mycket plattare, men detta var nödvändigt för att koka centren igenom. Oavsett – den fantastiska smaken förlöste detta recept.

Eftersom jag verkligen gillar mint med just den här smakprofilen skulle jag göra dessa igen med mycket mer mynta. Se bara till att oljan inte är för varm, annars kommer utsidan att tillagas för snabbt och platta till dem, annars blir de råa i mitten. Den rekommenderade yoghurten för servering är nödvändig eftersom frittorna är lite trista på egen hand. Vi serverade dem med andra mezze-rätter.

Du vet att ett recept är bra när din son äter frittorna när de kommer ur pannan. Jag var tvungen att stoppa honom så att vi skulle ha lite till resten av familjen. Det är ett bra sätt att använda trädgårdens överflöd.

Det som var mycket överraskande var mängden vätska från den saltade zucchinin. Tidigare hade jag lagt zucchini i en handduk och kramat ut vätskan men saltet drog ut mycket mer vätska från zucchinin. Detta är en bra teknik som jag kommer att använda för framtida recept. Efter saltning av zucchinin kommer receptet ihop mycket snabbt.

Jag stekte de zucchiniliknande pannkakorna (inte rundade som bilden) och det tog ungefär 2-3 minuter per sida. Som jag sa, min son åt dem när jag tog upp dem ur pannan för att rinna av på hushållspapper. De var väldigt goda och jag gillade särskilt smakkombinationen dill och fetaost. Serveras med gräddfil men de behöver verkligen ingen topping.

Eftersom zucchini är en så produktiv gröda är det alltid bra att hitta nya sätt att använda den. Dessa fritters är definitivt mer smakrika än andra liknande recept jag har provat. Både dill och fetaost ger dessa en distinkt smak.

Detta är ett snabbt och enkelt recept som resulterar i en välsmakande tillbehör till vilken måltid som helst. Jag serverade dem inte med någon sås eller krydda och kände inte att de behövde någon. Däremot skulle de vara jättegott med lite tzatziki eller liknande sås. Receptet gör en hel del frittor, men de var rätt goda dagen efter värmda i varmluftsugnen.

Ursprungligen publicerad 8 juni 2009

Source link

Rate this post

Leave a Reply