Denna zucchini-linguine kräver att pasta ska kastas med sommarsquash (zoodles, faktiskt), kapris, vitlök, pepparflingor, mynta, dill, persilja och ost för en enkel vegetarisk pastamiddag.

Jag minns att min pappa serverade spagetti med biff i sin restaurang, och det var alltid en riktig njutning. Jag tillbringade nio månader och arbetade i Toscana för flera år sedan, och det löste mitt pastabegär helt. Det här zucchini-linguine-receptet är precis sånt jag gillar att slänga ihop på en veckokväll – snabbt, enkelt, grönsaksbaserat och något som förbrukar råvaror som jag brukar ha i överflöd av. Du kan piffa upp det med tillsats av färska räkor eller servera som tillbehör till en grillad fiskrätt.–Maria Elia

  • Skiva zucchinin på längden så tunt som möjligt med en mandolinen julienneskalare eller en vass kniv. Stapla skivorna och skär dem i långa strängar av zoodlar.
  • Ta med en stor gryta av saltat vatten till en kokning. Koka pastan tills den precis är al dente (vanligtvis lite kortare tid än vad anvisningarna på förpackningen anger).
  • Medan linguinen kokar, värm en klick olivolja (så lite som 1 tsk eller så mycket som 1/4 kopp) i en stor stekpanna på medelhög värme, tillsätt kapris och koka tills den är knaprig, 2 till 4 minuter. Använd en hålslev för att överföra kaprisen till en hushållspappersklädd tallrik, häll sedan ytterligare en klick olja i pannan, om det behövs, och koka zucchini, vitlök och pepparflingor, om du använder dem, bara tills de är mjuka. (Du kan behöva koka zucchinin i ett par omgångar, beroende på storleken på din stekpanna.) Ta av från värmen.
  • Häll av linguinen i ett durkslag, reservera lite av pastakokvattnet. Lägg tillbaka linguinen i grytan, tillsätt zucchiniblandningen, kapris, örter och peppar och blanda försiktigt. Tillsätt smöret, 1/4 kopp reserverat kokvatten och hälften av osten och blanda väl. Smaka av och, om så önskas, krydda med salt. (Du kanske vill gå lätt med saltet eftersom rätten blir riklig av kaprisen och osten.) Strö zucchini-linguinen med resterande ost och servera genast.

*Vad är kefalotyri?

En hård, salt, vit ost gjord av får- eller getmjölk, kefalotyri, tillverkas i Grekland eller Cypern. Det är mest populärt som osten i saganaki, den olivoljastekta ostförrätten. Den används också riven i pasta, sallader och kötträtter. Eftersom det är en torrare ost smälter den inte särskilt bra men kan användas var som helst du vill ha en hård parmesan eller romano.

Variation: Zucchini Linguine med räkor och citron

Släng ner några skalade räkor i stekpannan när du fräser kaprisen och avsluta pastarätten med lite nyrivet citronskal tillsammans med osten eller utelämna osten helt om du föredrar det.

Variation: Snabbare Zucchini Linguine

För en ännu snabbare pastamiddag på vardagskvällen, koka zoodles med pastan istället för i stekpannan. Lägg bara skivorna i det kokande vattnet ca 4 minuter innan linguinen ska vara klar.

Servering: 1 delKalorier: 910 kcalKolhydrater: 59 gProtein: 36 gFett: 61 gMättat fett: 37 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 16 gTransfett: 2 gKolesterol: 154 mgNatrium: 1962 mgKalium: 840 mgFiber: 7 gSocker: 6 gVitamin A: 4638 IUC-vitamin: 61 mgKalcium: 883 mgJärn: 6 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Maria Elia. Foto © 2013 Jenny Zarins. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Detta zucchini-linguine-recept skilde sig ganska mycket från alla pastarätter jag någonsin har ätit men på ett riktigt bra sätt. Smör och ost kommer alltid att fungera med pasta, men zucchini, kapris och örter tillförde mycket textur och smak.

Jag använde 2 zucchini som var på den större sidan – de vägde totalt 2 pund. Jag kokade kaprisen i 1 msk olja tills de blev lite knapriga, ca 2 minuter på medelvärme. Jag tillsatte ytterligare 1 matsked olja i pannan för att koka zoodles, vitlök och pepparflingor.

Det här är ett fantastiskt recept att göra som det är eller att riffa på när du vill tillfredsställa ett pasta- och grönsakssug.

Ända sedan jag upptäckte knaperstekt kapris har jag letat efter sätt att använda dem! Efter en liten vädjan från mig gick min dill-undvikande kompis med på att prova detta örtrika recept och hade inga problem alls eftersom dillen fungerade så bra med de andra ingredienserna. Jag använde en fin parmesan. Vi avslutade rätten i tysthet och önskade att det fanns mer av den.

Nästa gång skulle jag gärna testa att lägga till färsk oregano, speciellt om jag har god Kefalotyri till hands. Jag skulle också kunna ersätta all zucchini med pastan med en lågkolhydratversion, vilket skulle ge mig en ursäkt för att ta ut min Zoodle-leksak. Om jag lagade mat bara för mig själv, skulle jag byta ut persiljan och dillen mot koriander och färsk oregano, behålla myntan och kanske ersätta Aleppo med rödpepparflingorna.

Jag använde pecorino första gången jag gjorde det här receptet, vilket var gott, men andra gången provade jag att använda Manchego och det slutade med att jag gillade rätten ännu mer. Jag använde en mandolin för att skiva zucchinin och jag använde 1/4 kopp olivolja för att fräsa min kapris. Jag tillsatte inte mer olja när jag kokade zucchinin utan lade till ytterligare 1 msk i den färdiga rätten.

Den generösa mängden örter i detta recept gör att du får mycket valuta för pengarna smakmässigt. Mängden smör, med tanke på olivoljan som redan fanns i skålen, gjorde den ganska rik. Ingen extra olja krävdes efter att kaprisen stekts, eftersom de egentligen inte suger upp mycket olja. Jag skulle säga att det här receptet skulle tjäna 2 som huvudrätt eller 4 som tillbehör.

Jag har redan gjort det här receptet två gånger (så ni kan se att jag gillade det!) – en gång som skrivet och en andra gång med alternativet att koka zoodles med pastan. Båda gav läckra resultat, och den senare metoden var en riktig tidsbesparare.

Detta grekisk-inspirerade zucchini-linguine-recept är snabbt, enkelt och ger en enorm, örtig smak. Det tog cirka 30 minuter att göra från början till slut.

Jag lagade bara för mig själv, så jag halverade receptet. Jag hade lite problem med att hitta kapris packad i salt, men de var väl värda att leta efter. Jag knäckte dem i bara 1 tsk olivolja, vilket tog 1 till 2 minuter på medelhög värme. Jag tillsatte ytterligare 1 tsk olja för att sautera zucchinin.

Kefalotyri är en av mina favoritostar och skulle passa perfekt i den här rätten, men jag hade ingen till hands så använde en blandning av Parmigiano-Reggiano och pecorino. Pecorino och kapris var ganska salta, så jag tillsatte inget extra salt. Jag älskade absolut denna kombination av örter och kunde plundra min trädgård efter mynta och persilja. Underbar!

Source link

Rate this post

Leave a Reply