Zucchini och ägg är ett perfekt sätt att använda upp lite av sommarsquashen du har hängande. Du kommer snabbt att upptäcka hur passande det är för brekkie, speciellt när du ser hur lätt det här receptet är att piska – när som helst på dygnet, faktiskt.

Anpassad från Capri S. Cafaro | United We Eat | Story Farm, 2020

De flesta människor associerar inte automatiskt zucchini med Ohio, men byn Obetz i den centrala delen av staten är värd för en populär Zucchini-festival under Labor Day Weekend varje år. Rep. Tim Ryan, som tjänar Buckeye State’s 13th kongressdistriktet, föredrar att äta sommarsquashen – ofta serverad som en hälsosam lunch eller middag – på morgonen till frukost.–Capri S. Cafaro

KAN JAG FÖRBEREDA ZUCCHINI OCH ÄGG I FÖRE TID?

När du letar efter hälsosamma frukostar, kommer att kunna laga den snabbt och enkelt hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Om du tillagar alla ingredienser (med undantag för äggen) kvällen innan är det bara att värma upp och lägga till äggen på morgonen. Frukosten ännu enklare!

  • I en stekpanna på medel-låg värme, värm 2 matskedar olja, tillsätt löken och fräs tills den är lätt genomskinlig, cirka 4 minuter.
  • Tillsätt vitlöken och zucchinin i stekpannan och koka tills zucchinin är brun, öka värmen om det behövs och rör om då och då, 5 till 10 minuter. Använd en hålslev för att flytta grönsakerna till en hushållspappersklädd tallrik för att rinna av och kassera överflödig olja.
  • Ställ grytan på medelhög värme, tillsätt de återstående 2 msk olja och rör sedan tillbaka grönsaksblandningen i stekpannan.

  • Häll äggen i stekpannan och rör ihop med grönsakerna tills de är färdiga efter eget tycke, 3 till 5 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar och servera omedelbart.

Servering: 1 serveringKalorier: 417 kcalKolhydrater: 7 gProtein: 13 gFett: 38 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 5 gEnkelomättat fett: 24 gTransfett: 1 gKolesterol: 372 mgNatrium: 145 mgKalium: 233 mgFiber: 1 gSocker: 3 gVitamin A: 543 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 73 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Capri S. Cafaro. Foto © 2020 Eve Edelheit. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Zucchini och ägg har alltid varit en stor favoritkombination av mig – du kan enkelt förkoka de icke-äggingredienser och förvara dem i kylen för att laga mat – bara värma igenom med färska äggröra för en enkel måltid.

Till att börja med halverade jag det här receptet – det är bara jag den här veckan och jag gillar inte uppvärmda ägg. När jag förberedde tyckte jag att mängden zucchini var väldigt hög i förhållande till äggen, men jag fortsatte. Även på medelvärme behövde zucchinin hela tio minuter för att få fin färg och bli mör. Jag följde resten av receptet noggrant och det var jättegott. Allt som allt en härlig måltid och definitivt inga klagomål här!

Zucchini och ägg är ett bra sätt att få i sig en extra portion grönsaker och förbruka en del av det till synes bottenlösa utbudet av zucchini på sommaren. Detta är en mångsidig rätt som kan ätas när som helst på dagen. Jag förberedde den för en helgfrukost beströdd med färsk dill och fetaost och serverade med smörad surdegstoast, men den här anpassningsbara basen skulle passa bra med de flesta ört- och ostkombinationer.

Varje lördagsmorgon älskar jag att besöka farmers market i mitt närområde. Jag tillbringar minst en timme med att komma ikapp med andra locavorer med bedårande hundar, prata med olika försäljare om dagens urval och släpa ett slumpmässigt urval av frukt och grönsaker tillbaka till min lägenhet nästan två mil bort. Det första jag vanligtvis gör med min färska drag är en äggröra med några av dagens fynd. Jag kunde aldrig förutse hur bra det kommer att bli från början, men jag kan åtminstone garantera att jag kommer att vara nöjd och helt redo för en middagslur i soffan efter den sista tuggan. Det här receptet på zucchini och ägg påminner mig mycket om min veckotradition. Det var en självklarhet varför jag först valde att testa det här receptet – rejäla zucchinibitar som flätas samman med naturens favoritaromater (lök och vitlök) och det ödmjuka ägget passar så bra ihop. Även om jag aldrig skulle tänka på att äta en scramble med färsk dill och smulad fetaost, så bidrog bara att äta den på “grekisk stil” till min njutning av den. Jag har ärligt talat inte mycket att klaga på med det här receptet – det är extremt enkelt. Jag har funderingar på förslag på framtida iterationer av att göra den här rätten – hur skulle det bli om jag strimlade zucchinin istället för att tärna den? vad sägs om att blanda fetaosten och dillen i röran innan den slår i den heta stekpannan? Jag antar att jag måste göra detta nästa vecka för att ta reda på det. Jag kan också prova detta som frukosttaco med majstortillas och salsa.Source link

Rate this post

Leave a Reply