Detta somriga zucchini, persika och burrata pizza är gjord med rucolapesto, rakad zucchini, persikoskivor och avslutad med krämig burrataost och pepprig ruccola. Det är en enkel vegetarisk måltid som gör det mesta av sommarens produkter.

En hel zucchini, persika och burrata pizza, toppad med ruccola, på en bit pergament på en träyta.

Anpassad från Héloïse Brion | Min konst att underhålla | Flammarion, 2022

Vi älskar mustiga, ostiga, laddade med allt pizzor lika mycket som nästa person, men ibland vill vi tillfredsställa det suget med något lite lättare. Ange detta zucchini-, persika- och burratanummer. Den är laddad med färska sommarprodukter och kan göras med butiksdeg, vilket gör den helt genomförbar på en vardagskväll.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om zucchinipizza

Kan jag använda konserverade persikor till denna pizza?

Vi rekommenderar det inte. Konserverade persikor innehåller för mycket vätska, och du kommer sannolikt att sluta med en fuktig pizza. Håll dig till mogna sommarpersikor här.

Vad är burrataost?

Burrata är en mjuk, mild italiensk ost gjord på komjölk, som liknar mozzarella, men har ett krämigt centrum. De flesta stora stormarknader eller italienska marknader kommer att ha det, men om det inte är tillgängligt för dig, ersätt färsk mozzarella.

Zucchini, Persika och Burrata Pizza

En hel zucchini, persika och burrata pizza, toppad med ruccola, på en bit pergament på en träyta.

Denna enkla vegetariska pizza är laddad med rakad zucchini, persikaskivor, krämig burrataost och ruccola. Perfekt för köttfri måndag eller en avslappnad trädgårdssammankomst.

Héloïse Brion

Prep 30 min

laga mat 40 min

Total 1 hr 10 min

Gör rucolapeston

  • Lägg alla pestoingredienser (förutom olivoljan) i en matberedare och bearbeta tills den är finhackad. Med processorn igång, tillsätt gradvis oljan tills den är väl kombinerad och slät. Krydda med fleur de sel och peppar efter smak.

Gör pizzorna

  • Värm ugnen till 375°F (190°C) med en pizzasten eller pizzastål inuti.

  • För att montera pizzan, skär pizzadegen på mitten och sträck eller rulla varje bit till en skiva.

  • Bred ett tunt lager pesto över degen, lämna en smal kant runt om.

  • Tvätta zucchinin och skiva den väldigt tunt på tvären. Lägg skivorna över peston, överlappa dem något.

    Om du föredrar krispigare pålägg, strö zucchiniskivorna med salt och låt rinna av i ett durkslag i 10 minuter innan du torkar dem och lägger till pizzan.

  • Tvätta persikorna, halvera, kärna ur och skär dem i 1/2 tum (1 cm) skivor. Lägg dem över zucchinin. Strö över parmesanen.

  • Arbeta med en pizza i taget, använd ett skal för att överföra pizzan till bakstenen eller stålet och grädda tills den börjar bli gyllenbrun, 15 till 20 minuter. Växla ugnen till broilerinställningen under de sista 3 minuterna.

  • Strö över bitar av burrata, ruccola och krossade pepparkorn. Servera omedelbart.

Servering: 0,5pizzaKalorier: 617kcal (31 %)Kolhydrater: 66g (22 %)Protein: 27g (54 %)Fett: 31g (48 %)Mättat fett: 13g (81 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gKolesterol: 53mg (18 %)Natrium: 1314mg (57 %)Kalium: 292mg (8%)Fiber: 4g (17 %)Socker: 16g (18 %)Vitamin A: 1576IU (32 %)C-vitamin: 15mg (18 %)Kalcium: 562mg (56 %)Järn: 4mg (22 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 22 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply