Detta zucchinislaw–gjord med tunt skivad zucchini, sommarsquash, paprika och salladslök – kan bli på två sätt: en med majonnäs, en annan med vinägrett. Du kommer aldrig att ge bort zucchini igen.

I detta inspirerade riff på coleslaw står zucchini för kål. Betrakta det som vår kärleksbrev till alla som någonsin har slutat med galna mängder zucchini i sin trädgård. Den enda svåra delen med receptet är att bestämma om du vill ha en rik och krämig dressing med majonnäs och senap eller en söt syrlig vinägrett förstärkt med socker.

Egentligen finns det ett annat beslut du får ta. Och det är så man skivar sin squash. Det perfektionistiska strecket i oss föredrar det tilltalande exakta utseendet av zucchini som är julienerad med en kockkniv eller en av de där praktiska julienneskalarna, även om den praktiska sidan av oss gillar att spara lite tid och besvär genom att slänga grönsakerna i en matberedare.–Sara Foster

HUR FIXAR JAG VATTENLIG COLESLAW?

Sallad, oavsett om den är gjord på kål eller zucchini kan bli vattnig om den görs för långt i förväg. Saltet i dressingen bryter ner grönsakerna med tiden, vilket resulterar i en gråtaktig, vattnig röra. Du kan förhindra det genom att inte blanda ihop det förrän du nästan är redo att servera – men du kan definitivt förbereda alla delar i förväg. Men om du upptäcker att din slaw har blivit vattnig kan du helt enkelt sila den. Lägg gärna till ytterligare en handfull grönsaker vid det här laget, bara för att bli knaprig igen.

Till den krämiga slawdressingen

Till den söta och syrliga dressingen

Förbered zucchinislawen

  • Kombinera zucchini, gul squash, morötter, salladslök, paprika, om du använder, och persilja i en stor skål eller, om du vill prova båda dressingarna, dela grönsakerna mellan ett par skålar.

Gör den krämiga slawdressingen

  • Vispa majonnäs, senap, vinäger, salt och peppar tillsammans i en liten skål. Använd omedelbart eller kyl i en lufttät behållare i upp till 1 vecka.

Gör den söta och syrliga slawdressingen

  • Kombinera vinäger, socker, salt, peppar och vallmofrön, om du använder, i en burk. Skruva på locket ordentligt och skaka burken tills sockret löst sig. Använd omedelbart eller kyl i en lufttät behållare i upp till 1 vecka.

Sätt ihop slaw

  • Ringla grönsakerna med antingen den krämiga slawdressingen eller den söta och syrliga slawdressingen. Krydda med salt och peppar efter smak och rör om. Du kan kyla slaw en liten stund, även om det är bäst att servera den strax efter att du dressat den så att den inte blir blöt eller gråter.

Servering: 1 delKalorier: 258 kcalKolhydrater: 13 gProtein: 4 gFett: 22 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 13 gEnkelomättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 12 mgNatrium: 882 mgKalium: 761 mgFiber: 4 gSocker: 8 gVitamin A: 6911 IUC-vitamin: 82 mgKalcium: 68 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2005 Sara Foster. Foto © 2005 Quentin Bacon. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Att använda extra zucchini istället för kål i slaw är briljant, för att inte tala om ett väldigt lömskt sätt att få kräsna ätare att sluka zucchini och squash. Båda dressingarna är läckra. Den krämiga dressingens antydan av Dijon ger en elegant punch och den vinägerbaserade dressingen är lätt och fräsch och fettfri!

Zucchinislawen går ihop under den tid det tar att grilla några biffar eller kycklingbröst, tack vare en tur genom matberedaren. Jag kan inte vänta med att prova denna slaw på en pulled-pork-macka.

Jag märkte att båda versionerna av denna slaw inte håller bra, men det kanske beror på den tryckande värmen och fuktigheten vi upplever just nu. Klä zucchinin precis innan servering och rör om då och då.

Jag är inte ett stort fan av råa grönsaker, så du kommer aldrig hitta att jag använder rå zucchini istället för pasta eller något liknande. Men denna zucchinislaw på två sätt var riktigt god. Jag använde juliennebladet på min mandolin till squashen och morötterna, men jag tror att ett rivblad på en matberedare skulle göra samma sak bara snabbare. Det krävdes lite arbete att julienne paprikan till en liknande storlek, och jag tror att en liten tärning skulle ge samma crunch med lättare knivkunskaper.

Du behöver morot och paprika för att ge coleslawen lite crunch och konsistens. Min zucchini och sommarsquash blev ganska mjuk i den sista rätten. Jag gjorde den krämiga dressingen. Jag gillade den faktiskt inte vid första smaken eftersom jag tyckte att den var för syrlig av senap och vinäger, men efter att ha blandat den i coleslawen och låtit den sitta i några minuter smälte allt ihop fint. Jag behövde ytterligare ett stänk salt på coleslawen för att finjustera smaken.

Jag hittade mycket vätska som tappats från grönsakerna inom en halvtimme efter att jag gjorde slaw. Men du kan blanda det precis innan servering och det kommer inte sippra över hela tallriken – tänk bara på att botten av skålen samlar mycket vätska. Eftersom det går åt så mycket squash (ja, jag har några i trädgården) kan jag definitivt se att det här står för mer traditionell kålsallad i sommar.

Jag gjorde båda versionerna av denna zucchinislaw på två sätt och de var båda fantastiska. Normalt sett är jag inget stort fan av majonnäsbaserade slaws, men den här dressingen var exceptionell med en robust dos dijonsenap. Vinägerdressingen var också utmärkt, perfekt balanserad och lät verkligen smaken av grönsakerna – särskilt persiljan – skina igenom.

Det här är ett av de där recepten som omedelbart får mig att tänka på alla möjliga varianter jag skulle kunna göra. Jag är säker på att den och dess avkommor kommer att återkomma i mitt kök.

Sommaren är en säsong för sallader och färska grönsaker, och jag letar alltid efter nya sätt att kombinera dessa saker. Ange zucchinislaw på två sätt. Jag gjorde den vinägerbaserade versionen av denna och jag fann att den höll sig ganska bra några dagar i kylen. Jag brukar inte vara så förtjust i raw squash, men det fungerade ganska bra i det här receptet.

När slaw satt i dressingen, mjuknade faktiskt de råa grönsakerna en del, tillsammans med mina känslor om rå squash. Dressingen bjöd på en fin balans mellan söta och syrliga smaker. Eftersom jag glömde att lägga till vallmofrön första gången lade jag till lite till resterna och jag gillade det bättre med dem.

Den enda svåra delen av förberedelsen var att juliena grönsakerna, vilket tog ganska lång tid för hand. Jag tyckte också att receptet gav lite för mycket dressing, men det kan bero på storleken på grönsakerna som används och graden av precision i juliennen.

Det här är ett bra sätt att använda upp den mängd zucchini som snart kommer. Jag gjorde zucchinislawen med den syrta och söta dressingen och lade den på grillade pulled pork-mackor. Excellent! Jag gillade också den krämiga dressingen, men jag tror att bara en hint av socker eller honung hade gjort den bättre.

Jag hade aldrig tänkt på att använda zucchini som bas i slaw, men resultatet är värt att upprepa. Jag provade receptet med båda dressingarna, och jag måste erkänna att jag gillar den krämiga dressingen bättre. Socker/vinägerblandningen är lite för söt för mig och drar snabbt ut fukt ur zucchinin.

Den krämiga dressingen drar fortfarande mycket fukt ur zucchinin, men jag tror faktiskt att jag gillade dressingen bättre när den väl var lite mer utspädd. Morötterna tillför en fin crunch som håller för att sitta i dressingen en stund. Vem som helst skulle gärna äta detta för en sommarträff istället för den mer traditionella kålsalaten.

Dressingarna till denna zucchinislaw på två sätt var läckra, tillfredsställande sommarsug av kalla, picklade saker och krämiga sallader. Jag skar squashen och morötterna i band på en mandolin, vilket blev en mycket vacker presentation.

Båda förbanden fungerade mycket bra. I den krämiga slawdressingen balanserade vitvinsvinägern och senapen bra med majonnäsen och gjorde att dressingen inte blev för krämig. Jag gillar också att det inte finns något av den sötma som många krämiga slawdressingar verkar ha.

Den söta och syrliga dressingen är underbar precis som den är, men det är också den jag skulle leka med genom att sänka mängden socker något och prova lite olika sorters vinäger (som sherry eller malt). Recepten är ett snabbt sätt att få två fantastiska slaws till sommarens picknick eller grillfest. Jag kan se någon av dessa slaws på grillade köttmackor eller pulled pork-mackor.

Jag var full av de goda avsikterna att göra denna slaw med den nyttigare söta och syrliga dressingen, men kombinationen majonnäs och senap visade sig vara oemotståndlig. Tillverkat med krämig dressing, gav detta recept en utsökt blandning av smaker och texturer. Dressingen har en fin balans mellan söta, skarpa och krämiga toner och täcker salaten väl utan att vara för tung.

Blandningen av grönsaker är också jämn, med den starka smaken av salladslöken som möts av sötman hos de andra ingredienserna. Det är ett bra sätt att använda upp zucchini och squash, och det är säkert att säga att jag nu är en konverterare till att använda dessa grönsaker råa för extra krispiga. Jag kunde inte få gul squash lokalt, så jag bytte ut ungefär en halv liten butternutsquash och använde lika stora mängder squash som zucchini, som jag skalade innan jag delade köttet.

Ursprungligen publicerad 30 augusti 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply