Detta zucchinigratäng kombinerar tunt skivad zucchini eller sommarsquash med en krämig, ostliknande, ört-infunderad sås och täcker hela she-bang i syrlig getost. Varsågod.

En vit gratängform fylld med en krämig zucchinigratäng, toppad med getost, på en tallrik med en gaffel vid sidan av.

Anpassad från Laura Washburn | Hemlagade bekvämligheter: ugnsbakar, grytor och andra en-gryta rätter | Ryland Peters & Small, 2020

En klassiker av fransk husmanskost, denna gratäng innehåller en topping av syrlig getost. Om du odlar dina egna örter, lägg till det som erbjuds: salta, mejram, oregano eller någon annan ört med mjuka blad, ju mer desto godare. Den här är perfekt, helt enkelt serverad med en blandad sallad av sallad och mogna tomater och en stor korg med färskt knaprigt bröd.–Laura Washburn Hutton

Vanliga frågor om Zucchini Gratäng

Kan jag göra detta i individuella serveringsfat?

Definitivt. Fördela zucchini- och gräddblandningen mellan fyra individuella gratängformar, montera enligt receptet. Grädda tills gyllenbrun ovanpå, ca 25 minuter.

Kan jag använda andra typer av squash i denna gratäng?

Ja. Gul sommarsquash, patty pan, crookneck eller delikatess skulle fungera bra. Var bara säker på att du skär din squash i mycket tunna bitar, enligt receptet.

Är zucchini samma sak som zucchini?

Ja, de är exakt samma sak. Zucchini är helt enkelt vad frukten är allmänt känd som i Frankrike och Storbritannien.

Zucchinigratäng med färska örter och getost

En vit gratängform fylld med en krämig zucchinigratäng, toppad med getost, på en tallrik med en gaffel vid sidan av.

Även om den här zucchinigratängen med färska örter och getost har ett tjusigt namn, är det egentligen bara en lätt, ostliknande, bakad zucchinigryta. Det är ett utmärkt sätt att använda upp en mängd sommarsquash.

Laura Washburn

Prep 25 min

laga mat 45 min

Total 1 hr 15 min

  • Värm ugnen till 375ºF (190ºC).

  • Smöra en 9 1/2-tums (24-cm) rund, djupsidig ugnsform.

  • Vispa ihop grädden, persiljan, gräslöken, muskotnöt och en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt hälften av Gruyère, blanda ihop.

    Föredrar du en lite tjockare sås i din zucchinigratäng, lägg zucchiniskivorna på hushållspapper, strö över salt och låt dem vila i 15 minuter så att de släpper lite vätska. Torka av innan du fortsätter med receptet.

  • Lägg hälften av zucchiniskivorna, eventuellt överlappande, i den förberedda ugnsformen, strö över resterande Gruyère och krydda med lite salt. Toppa med resterande zucchiniskivor, krydda igen och häll över gräddblandningen. Smula ner getosten ovanpå.

  • Grädda tills de fått färg, cirka 45 minuter. Låt vila i 5 minuter innan servering. Servera med en blandad sallad och mycket knaprigt bröd, om så önskas.

Servering: 1delKalorier: 414kcal (21 %)Kolhydrater: 7g (2 %)Protein: 16g (32 %)Fett: 37g (57 %)Mättat fett: 24g (150 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 7gKolesterol: 104mg (35 %)Natrium: 283mg (12%)Kalium: 540mg (15 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 2140IU (43 %)C-vitamin: 37mg (45 %)Kalcium: 319mg (32 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 31 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.





Source link

Rate this post

Leave a Reply